Bureau69 Architects | Max Strano architetto

Eco House in Sicily
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

ECO HOUSE IN SICILY

A SUSTAINABLE HOUSE IN THE SICILIAN COUNTRYSIDE

This project had to meet the need to have a pool house directly connected to the main house under renovation. From a reading of the morphology of the land and the exposure, the new building was positioned in an east-west direction.
Exploiting the natural slope of the land, the connection with the existing building was created by creating a walkway through gradual terraces connecting the elevations.
The pool acts as a meeting place and as a filter.
The new structure, through a system of closing panels in perforated sheet metal, can maintain its privacy (for possible independent use) even when the pool is in use. A mini swimming pool has been created inside the courtyard for the exclusive use of the outbuilding.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
other projects