Bureau69 Architects | Max Strano architetto

Eco House in Sicily

ECO HOUSE IN SICILY A SUSTAINABLE HOUSE IN THE SICILIAN COUNTRYSIDE This project had to meet the need to have a pool house directly connected to the main house under renovation. From a reading of the morphology of the land and the exposure, the new building was positioned in an east-west direction.Exploiting the natural slope […]

Penthouse – house renovation in Catania

PENTHOUSE RENOVATION IN SICILY FULL ARCHITECTURAL DESIGN FOR A RENOVATION PROJECT The penthouse is on the second floor of an ancient residential building overlooking a Medieval castle in the historic centre of Catania. Before 1669 the south side of the castle was overlooking the sea. A large volcanic eruption destroyed the city, covering part of […]

The Shell – design competition in UK

A NEW CONCEPT OF TERRACE HOUSE DESIGN COMPETITION – BRITISH HOME AWARDS A design competition with the aim to reinvent the terrace house, with an innovative and visionary design. The project preserved the relationship between built volume and green space, and to maintain the environmental harmony typical of the terrace house developments. Taking account of […]

Casa GG Renovation – Sicily

A remodeling of a flat in an historic building in the UNESCO heritage site od Catania, Sicily. The strict seismic regulations and protection of historical heritage (Sovrintendenza ai Beni Culturali ed Ambientali) required accurate drawings of technical details for each intervention, especially for the new door openings in the old masonry walls. The main objective […]

Blue Box house

New Build house

The project involved the joining of two small duplex units which were in extreme degradation. It involved the complete restoration of the first floor which had become a landfill of waste over the years; and the placement of waterproofing material and a ventilation system for the ground floor, due the presence of underlying water. This […]

10D Apartment renovation

An apartment with a standard layout: a corridor and rooms on both sides; a double exposure. The client was a young lady, professional. The main idea of the project was to minimize the masonry and have a very versatile, warm, and modern space. The wood is the main material: used in the natural color or painted. Glass […]

Planeta Square

The square is identified with the total area between the residential towers and the commercial tower. Reading the context gives us some focal points: – A project axis that connects the commercial tower and tower 3 as central elements. – An area cut by an internal street that gives access to the development from the […]

DGB Apartment

Situated on the raised ground floor of a Listed Art Deco building built in 1912 and described as the grandest Edwardian commercial building in the borough, the flat is comprised of an open plan large reception room, West facing with a plenty of light, with a bespoke fully equipped kitchen, 6-seats wooden table, and bay […]

BAK – Flats building

RIBA Architect in London

The land to develop has a mix of different constrains, strict planning policies and a complex brief. The requirements were to achieve planning for 2 town house, two / three storeys blocks, for a total of 12 flats.

PSG – Landscape (Sorocaba, BR)

Project leader KV Arquitetura – Sao Paulo, Brasil – Design Leader : Max Strano   Landscape design for a mix used development of four residential towers.  The brief included playgorund for children, playground for pets, external gym, sport fields, BBQs, two swimming pool and solarium, external leisure spaces, a promenade, square with water attraction, and […]

Residential building

Italian Architect London

Residential low-rise complex in the heritage area of Ipiranga Museum, with hight limitation the units are distributed in four blocks having eight units per floor and leisure program on ground level. Leader architect – Caio Faggin Practice – Konigsberger & Vannucchi Arch.

PSG – Interiors

Project leader KV Arquitetura – Sao Paulo, Brasil – Design Leader : Max Strano   The brief included four  lobbies, two kids rooms, two teenager rooms, two party rooms, two Gourmet kitchen for events, saunas, Gym, coworking space, bar and restaurants.

Bermondsey housing

The building is divided into two, creating a gap in between which becomes the focal point of the proposal. The relationship with the environment is key to the project. The use of wood and copper on the walls and the extensive use of vegetation, such as spacious balconies, reinforce the idea of the indoor-outdoor connection of the residences. The project is  in collaboration with  […]

Teçainda – Residential Building

Interior design of communal spaces for a mixed-  development in Sao Paulo, Brazil. Brief included: Hall/reception, Car parkings, Coworking space, Bike store, circulations. Project  KV Arquitetura – Sao Paulo, Brasil – Design Leader : Max Strano / Bureau69 Architects

House Milo

The penthouse is on the second floor of an ancient residential building overlooking a Medieval castle in the historic centre of Catania. Before 1669 the south side of the castle was overlooking the sea. A large volcanic eruption destroyed the city, covering part of the sea and expanding the city towards the south. This building […]